EXTRA SNELTREIN GRONINGEN LEEUWARDEN (ESGL)

Published by beheerder on

Opdracht: Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL)
Locatie: De werkzaamheden vinden plaats tussen Leeuwarden en Groningen
Opdrachtgever: Royal HaskoningDHV (RHDHV)
Dienstverlening: Het samenstellen van Engineerings Werkpakketten Ondergrondse Infra
Jaar: 2017 t/m 2020
Beschrijving: De doelstelling van het project ESGL is voornamelijk meer treinen en een verhoging van de baanvak snelheid. Tevens vindt er spoorverdubbeling plaats, worden overwegen uitgebreid en worden overwegen vervangen door onderdoorgangen en perrons verlengd
De vraag van de opdrachtgever is om onze Specialisten in te zetten op de volgende Werkpakketten:
  • Het engineeren van UitvoeringsOntwerpen ten behoeve van het wijzigen van de sporen lay-out Leeuwarden;
  • Het engineeren van UitvoeringsOntwerpen ten behoeve van snelheidsverhogingen tussen Leeuwarden en Veenwouden (inclusief het baanvak Veenwouden- Buitenpost) en tussen Grijpskerk-aansluiting boog Hoogkerk (inclusief baanvak Buitenpost-Grijpskerk).
  • Het engineeren van Uitvoeringsontwerpen ten behoeve van het te bouwen dubbelspoor ter hoogte van Zuidhorn-Hoogkerk inclusief de engineeringswerkzaamheden ten aanzien van de bovenbouwvernieuwing aldaar.
  • Het engineeren van een Verleggingsplan in verband met perronverlengingen ten behoeve van het Keerspoor Zuidhorn.
  • Het engineeren van UitvoeringsOntwerpen ten behoeve van het aanpassen overwegen en geluid reducerende maatregelen (Plaatsen van Geluidschermen en Raildempers).
Het GPS inmeten van alle bovengenoemde werkzaamheden tussen Leeuwarden en Groningen en deze bestanden digitaal verwerken tot As-built tekeningen.